Voegen schoorsteen

Het weerbarstige Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat de schoorsteen van uw woning veel te verduren heeft. Regen, wind, sneeuw, hagel, vorst en het continue wisselende weer zijn een aanslag op uw schoorsteen en het voegwerk. Zeker als de schoorsteen slecht onderhouden is, kan dit leiden tot doorslaand vocht, schimmelvorming en scheuren. Deze veroorzaken weer lekkages en andere overlast.
 

 

Schoorsteen renovatie en onderhoud

Op een gegeven moment is het voegwerk zo aangetast dat het op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat, trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Vertoont uw schoorsteen ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg en mosvorming, dan is het renoveren van het voegwerk de juiste oplossing.

 

Impregneren schoorsteen

Na het opnieuw voegen van de schoorsteen, kunt u er ook voor kiezen om de schoorsteen te laten impregneren. Dit draagt bij aan het behoud en de duurzaamheid van de schoorsteen.

 

Contact

Het voegen van uw schoorsteen is gespecialiseerd werk. Denito Schoorsteentechniek BV is u hierbij graag van dienst. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!