Vogelnest verwijderen

Het is erg belangrijk om jaarlijks uw schoorsteen te laten vegen en de rookkanalen te laten inspecteren door een erkende schoorsteenveger. Dan voorkomt u problemen zoals scheurvorming, slechte voegen en vogelnesten of andere verstoppingen.

Vogelnesten hechten zich vast aan de wanden van het rookkanaal en kunnen daardoor een schoorsteenbrand veroorzaken. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat rook naar binnen slaat. Door een visuele inspectie of camera-inspectie  te laten uitvoeren, verzekert u zich van een veilige en optimale werking van het rookkanaal en komt u niet voor vervelende verassingen te staan.

Een vogelnest uit uw schoorsteen laten verwijderen

Als wij tijdens de inspectie een vogelnest of andere verstopping ontdekken, adviseren wij altijd  (natuurlijk in overleg met u) de verstopping uit uw schoorsteen te laten verwijderen. Denito Schoorsteentechniek gebruikt hiervoor speciale nestboren. Wij raden u aan om, meteen na het verwijderen van het vogelnest of andere verstopping, een kap of rooster op uw schoorsteen te laten plaatsen. Vogels krijgen dan niet de kans om opnieuw nesten te gaan bouwen in het schoorsteenkanaal. Het risico van een nieuwe verstopping wordt minimaal. Denito Schoorsteentechniek heeft diverse kappen en roosters in voorraad; er is altijd een passende oplossing voor elk type kanaal.

Vogelnest verwijderen

 

*Denito Schoorsteentechniek heeft uw gegevens en historie digitaal opgeslagen. Tevens is er kopie van uw veegbewijs, een geruststellend idee dat u en uw verzekeraar te allen tijde hierover kunnen beschikken.